Koordinacija braniteljskih udruga i općina Prozor-Rama pozivaju Vas na premijerno prikazivanje dokumentarnog filma „Slike iz života ratnika“, redatelja Silvija Mirošničenka i producenta Antuna Ivankovića koji i kod struke i publike izaziva golem interes i pohvale.

Film je posvećen jednom od ratnih heroja vukovarske bitke i junaka Domovinskog rata Ivanu Anđeliću – Doktoru.

Ramska premijera filma održati će se u srijedu 6. rujna 2017. s početkom u 20 sati u Kino dvorani u Prozoru, te u četvrtak 7. rujna 2017. u Laguna Clubu u Podboru, s početkom u 20:30 sati.


Ivan Anđelić – Doktor svoje korijene vuče iz Rame, pa je vođen željom da sudjeluje u njenoj obrani, nakon pada Vukovara, došao pomoći svojim velikim ratnim iskustvom. Nakon dolaska, postaje zapovjednik obrane Rame i ustrojava brigadu Rama. Sa svojim suborcima iz Vukovara neumorno prenosi ratna znanja i iskustva na vojnike.

Polovicom lipnja 1992. godine sudjeluje u akciji u kojoj je teže ranjen. Nakon teškog izvlačenja i višesatnog putovanja preko Vran planine, prebačen je u bolnicu u Splitu, gdje operiran, a nakon toga se liječio dulje vrijeme. Iako ranjavan više puta, odbijao je otići u zasluženu mirovinu, nastavio je karijeru profesionalnog vojnika. Umirovljen je tek nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja i preustroja ratnih postrojbi HV-a.