Udruga „Glas“  u okviru projekta ”Poboljšanje socio-ekonomskog položaja žena kroz (za)drugarstvo ”,  je u Prozoru-Rami od 29.8. do 31.8.2017. godine organizirala trodnevnu konsultativnu radionicu na temu „Koristi zadrugarstva za žene i muškarce“.

Na radionici su bili predstavljeni i diskutirani položaj žena i muškaraca u poljoprivredi i poljoprivrednoj proizvodnji, sudjelovanje  u radu zadruga, i najvažnije, dobiti od rodno-ravnopravnog ekonomskog osnaživanja za produktivnost, za žene i muškarce, obitelji, institucije i zajednicu.

U okviru radionica, organizirale su se konsultacije sa sudionicima i definirale preporuke za projekat preporuke za podršku Općine. U interaktivnim radionicama i konsultacijama, koje je vodila Sanja Tošić, suradnica projekta, su sudjelovali predstavnice i predstavnici ranjivih skupina/direktnih korisnica projekta, te predstavnici institucija općina Prozor-Rama i Gornji Vakuf-Uskoplje.  

Na kraju je organiziran konsultativni sastanak sa predstavnicima Općine i Općinskog vijeća Prozor-Rama i zastupnikom Skuštine HNK. Dogovorena je podrška tijekom implementacije projekta i zalaganje za povećanjem mogućnosti za radni angažman i učešće u projektu ranjivim skupinama,kao što su pružanje podrške u čuvanju djece, brige o starim, nemoćnim i ovisnim članovima obitelji.

Projekt podržava Vlada Švicarske a sprovodi udruga Glas Prozor-Rama.