Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je prijedlog jamčevine obane bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera.

Sudsko vijeće odbilo je priznati dvije nekretnine kao jamstvo da Sanader neće bježati dok se bude branio sa slobode od Uskokovih optužbi za korupciju.

Sanaderu je Vrhovni sud u četvrtak ukinuo presudu te mu produljio istražni zatvor u slučaju Fimi media i zamijenio ga jamstvom od 12,4 milijuna kuna.

Na odluku Izvanraspravnog vijeća stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Podsjetimo, Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu od devet godina zatvora bivšem premijeru i vratio predmet na ponovno suđenje. Iako je obrana u petak osigurala dvije nekretnine i od suda zatražila da ih prizna kao jamčevinu, sud je tražio objašnjenje u vezi s kućom odvjetnika Gorana Suića, prenosi 24sata.hr.

Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković rekla je u petak kako kuća odvjetnika Suića, koja je ponuđena kao jamstvo, a koju je vještak procijenio na 8,951.000 kuna, nije prihvaćena jer je Suić upisan na svoju kuću dva puta u udjelima po jednu polovicu. Ironično je komentirala da će angažirati PMF kako bi oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelo.