Po društvenim mrežama ovih dana sve je veći broj korisnika koji se žale da im je Samsungov novi phablet Galaxy Note 7 eksplodirao ili izgorio za vrijeme punjenja. Samsung je u srijedu inicijalno prekinuo opskrbu kako bi dodatno testirali stvari vezane uz kontrolu kvalitete, no čini se da je došlo do najgore opcije - opoziva 2,5 milijuna prodanih uređaja

Galaxy Note 7, phablet otkriven prije svega mjesec dana, pokazao se vrlo problematičnim za niz korisnika. Samsung je otkrio kako su upoznati s 35 slučajeva eksplodirajućih baterija u Noteu 7 diljem svijeta te su odlučili povući dva i pol milijuna prodanih uređaja na zamjenu baterija. Pripreme za opoziv uređaja se očekuju u sljedećih dva tjedna, prenosi CNN.

Samsung je po svoj prilici napravio iznimno pametan potez u srijedu, kada je prekinuo distribuciju uređaja radi detaljnog testiranja. Južnokorejski div naglašava i kako je posrijedi jako mali broj potencijalno problematičnih uređaja, a na opoziv su se odlučili radi osiguravanja kvalitete i potrošača.