Koristili Chrome preglednik ili ne, teško je posumnjati u tvrdnju da je na neki način promijenio način na koji internauti koriste mrežu svih mreža. Kako piše Dave Parrack za makeuseof.com, Firefox je ugrabio dio tih mogućnosti, a čini se kako istu stvar želi napraviti i Microsoft sa preglednikom Spartan. Google je posebnu pažnju pružio talentiranim developerima koji su Chrome gurnuli i van svijeta 'običnog browsanja'

To se u nekom dijelu odvilo i na Chrome Experiments projektu, gdje je do sada završilo više od tisuću radova. Parrack je odabrao neke od njih, koji se posebno ističu u gomili. Posebno je zanimljivo da je Chrome Experiment #1000 zapravo jedan od njih, koji sadrži ostalih 999 komada, prenosi Tportal.hr.

Sami eskperimenti su uglavnom zabavnog karaktera - igre i kombinirani sadržaj s Google servisa, no svjedoci su onoga što moderni preglednici danas mogu izvoditi.

Video Puzzle će tako internaute zabaviti slagalicom koja se sastoji od video materijala umjesto uobičajene statične slike ili fotografije. U Multiplayer Piano eksperimentu moguće je (pokušati) svirati klavijature zajedno s drugim posjetiteljima, ali je srećom u kaosu moguće testirati i samostalno.

X-Type je jednostavna old-school pucačina, dok Mecabricks može zadovoljiti ljubitelje LEGO materijala. Za one koji uživaju u umjetnosti, možda će se svidjeti eksperiment Silk, a avanturisti svakako trebaju isprobati Cube. Potonji je zapravo WebGL igra dizajnirana da na simpatičan način promovira Google Maps.