Oni koji su uključeni u Windows Insider program nove će mogućnosti instalacije Microsoft Windows 10 operativnog sustava moći koristiti već početkom nove 2017. godine.

Ostatak korisnika će sve nove funkcionalnosti dobiti kada u javnosti bude dostupan Creators Update, a planirano je da se to dogodi tijekom proljeća 2017.

Jedan od najvažnijih noviteta, barem prema pisanju portala WindowsCentral dolazi u obliku mogućnosti instalacije Microsoft Windows 10 operativnog sustava - glasom.

U glavnoj ulozi biti će, naravno, Cortana, virtualni asistent koji je već implementiran u Windows 10. No, Cortana će u novoj varijanti imati sposobnost da zajedno s vama prolazi kroz proces instalacije Windowsa, javlja Zimo.co.

Glasovnim naredvama moći ćete upravljati instalacijom, jer će Cortana "stanovati" u Windows Installeru i glasom ćete joj moći odgovoriti na sva potrebna pitanja i reći joj kada može krenuti dalje s instalacijom.

Ovakav način instalacije mnogi će jedva dočekati, a za one kojima se to čini nepotrebnim i pretjeranim, naravno da ćete Windowse moći instalirati kao i do sada, bez pomoći Corrtane...