Microsoft predstavlja novu značajku u Phone Linku koja korisnicima omogućuje odabir i kopiranje teksta sa slika sinkroniziranih s Android telefona.

Značajka je trenutno u verzijama Release Preview Insider, no uskoro bi trebala biti i široko dostupna.

Phone Link, poznat kao Link to Windows na Android uređajima, sinkronizira pozive, poruke, obavijesti, slike i omogućuje emitiranje zaslona telefona na Windows računala, javlja The Verge.

Njegova je funkcionalnost s iOS uređajima ograničenija, jer podržava samo obavijesti, poruke i pozive putem Bluetootha.

Prethodno je Windows Snipping Tool omogućio izdvajanje teksta otprilike u isto vrijeme kada je Phone Link dodao obavijesti o dijeljenju slika.

To novo ažuriranje pojednostavljuje proces, dopuštajući ekstrakciju teksta izravno unutar aplikacije. Ova je značajka dostupna u Phone Link verziji 1.24051.91.0 i testirana je na Insider Preview Build 22635.3646 (Beta kanal).

Testiranje je pokazalo da je OCR radio prilično dobro, ali je napravio više pogrešaka u usporedbi sa Samsungovim ili Appleovim ekstraktorima teksta na istoj fotografiji stranice knjige.

Za dulje odlomke teksta možda bi bilo učinkovitije omogućiti kopiranje i lijepljenje s više uređaja, izdvojiti tekst na telefonu i poslati ga na WIndows računalo.

Microsoft je ranije ove godine najavio i svoja prva AI računala kao i najveću promjenu na tipkovnici PC računala s windows OS-om u posljednjih 30 godina.