U karijeri jednog glazbenika „posebno“ mjesto u srcu čini rodni kraj i ljudi iz njega. Kako se izraziti, kako opisati svu ljepotu i snagu rodne grude, a da pri tome ne ispustite ono što ju čini najboljom na svijetu – jedino pjesmom.
Opjevani kršni rodni kraj uvijek ostaje kao pečat za sva vremena, kao podsjetnik generacijama jednog vremena i onim generacijama koje dolaze. Obiteljska povezanost ostaje kao sigurnost opstanka i rađanja novog života.

Prvijenac   grupe DINARIDI, svojom promocijom prošle subotnje večeri u Tomislavgradskom Street baru, i objavom na Youtube kanalu,  napokon je ugledao svjetlost dana.
 

Ovaj glazbeno scenski uradak  snimili su na  nagovor i uz veliku pomoć popularnog hercegovačkog pjevača   Zorana Begića - Zoke…. kojem  su oni između ostalog i prateći band na svim svirkama kako u domovini tako i u inozemstvu…

Tekst  za pjesmu  „Svoj na svome“  napisao je  Marko Pavić, koji je ujedno i tvorac glazbe, a aranžman je napravio  Josip Vukoja.

Pjesma je snimljena u studiju JOCO MUSIC HOUSE u Fojnici.

Video spot  snimljen je na lokacijama  prekrasnih Duvanjskih krajolika  te u prelijepom ambijentu Eko sela Grabovica na Buškom Blatu.  

Gosti na snimanju i u spota bili su članovi  Hajdučke družine „Mijat Tomić"  i duvanjske ljepotice Lea Jurič i Iva Filipović, te gost na tamburici Ivica Milić

Nosioci glavne ideje i režiju ovog spota osmislio su  poznati tandem - dvojac iz produkcije  EROTON - Mladena Bešlić i Stipe Šurlin,  koji su  perfekno odradili posao. Savršen spoj glazbe i slike pretvorili su u prekrasan video spot  ranga svjetskih razmjera.

Dodajmo još ovome da je gosp. Šurlin vrhunski i profesilonalno obavio  sva snimanja (stadicam, dron) i montažu ovog spota.

Grupu DINARIDI čine članovi: Josip Skočibušić solo gitara, Tomislav Papac bas gitara, Petar Šarić klavijature, Petar Parlov bubnjevi, Jozo Šekelja harmonika i muški vokal, Ivana Ćurković ženski vokal, a gost na tamburici  u spotu bio je Ivica Milić.
Ekipa i momci iz grupe DINARIDI  stalno dobijaju čestitke od  obožavatelja iz domovine  i inozemstva. Pjesma već postiže ogromnu popularnost na youtube kanalu među hrvatima u domovini a posebno u inozemstvu gdje je nostalgija i žal za rodnim krajem sve više izraženija.

                                                                    Grupa DINARIDI -  T. Grad