Jaklićka planina nalazi se sjeverno od Ramskog jezera na visini od 1200 metara. Na planinu se može doći makadamskim putovima iz Jaklića i preko Makljena. Pješice se može doći iz više pravaca, starim stazama koje su u prošlosti koristili nekadašnji stanovnici.

Na Draševu je nekada živio veliki broj ljudi, posebno u periodu proljeće-kasna jesen, a jedan dio živio je tijekom cijele godine, baveći se stočarstvom i poljoprivredom. Iako je prošlo puno godina otkad je i zadnji stalni stanovnik napustio Draševo i otišao u dolinu, iza njih je ostalo sve što su sagradili i koristili za život. Ostao je veliki broj starih kuća koje prkose teretu godina. Nažalost, veliki broj ih je popustio pod tim teretom. Danas većina kuća stoji kao spomenik nekadašnjim stanovnicima i prohujalim vremenima, kada se živjelo u skladu s prirodom.

Sada su samo rijetke kuće očuvane, ali vidljiva je nova gradnja manjih kuća i vikendica po modernim standardima gradnje. Draševo je prostor kojega svakako treba posjetiti u bilo koje godišnje doba i prostor gdje ćete pronaći odmor za tijelo i dušu. Isplati se…