Nakon više od dva mjeseca poslije održavanja Lokalnih izbora Općina Prozor-Rama konačno je dobila zakonodavnu vlast. Glavni krivac za ovako dugo konstituiranje Općinskog vijeća je HDZ 1990 i njihov nositelj liste za Općinsko vijeće Luka Faletar koji  već treći put vara birače naše općine lažno se kandidirajući za Općinsko vijeće te nakon završetka izbora podnosi ostavku na dobiveni mandat gdje je samim tim činom usporio formiranje zakonodavne vlasti.

Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća još se jednom pokazalo da je koalicija Ivančević-Dželilović i dalje u čvrstom zagrljaju. Sadašnji i budući savez HDZ 1990-SDA po dosadašnjim pokazateljima ne ostavlja puno budućnosti za Hrvate Rame kojima će, očigledno i dalje, jedini put biti iseljavanje iz naše općine. Također, na današnjoj sjednici je razotkriveno lažno pozivanje na zajedništvo i brigu o zajedničkim interesima koje je načelnik Ivančević upućivao svim vijećnicima da sudjeluju i kreiraju bolje sutra svih žitelja Rame, a ta lažna briga načelnika Ivančevića i HDZ-a 1990 zajedno sa SDA-om vidljiva je u tome što je su u izboru za radna tijela vijeća, u dvije komisije koje su danas imenovane, izabrani su samo predstavnici HDZ-a 1990 i SDA, iako Poslovnik o radu Općinskog vijeća nalaže da se u radna tijela Vijeća izabiru vijećnici svih političkih stranaka.

Također, danas vladajuća koalicija Dželilović-Ivančević, dok još nisu bili izabrani ni predsjednik ni druga tijela vijeća, pokušala je na nelegalan način, protivno Poslovniku o radu Općinskog vijeća, održati još jednu sjednicu Općinskog vijeća s veoma bitnim točkama kao što su Izvršenje proračuna za 9 mjeseci u visini cca 13.467.000,00 KM i usvajanja Nacrta proračuna u visini od 23.438.000,00 KM, na što su oporbeni vijećnici burno reagirali te ista nije održana. Međutim, bez obzira što su oporbeni vijećnici ukazivli na nelegalnost sazivanja ove sjednice dopredsjednik Vijeća Pero Kovačević je prekinuo raspravu i sazvao redovnu sjednicu Općinskog vijeća za sutra (7.12.2016.) ponovno kršeći Poslovnik o radu Općinskog vijeća. Ovakvim načinom rada savez SDA-HDZ1990 na mala vrata uvodi diktaturu u Općinu Prozor-Rama.

Zbog svega gore navedenog svi oporbeni vijećnici neće, niti žele, sudjelovati u radu nelegalnih sjednica Općinskog vijeća te će Koalicija hrvatskih stranaka HDZ-a BiH, HSP-a BiH, RDS-a uputiti prigovor rukovodstvu i tajništvu Općinskog vijeća Prozor-Rama radi kršenja pozitivnih zakonskih propisa.

Koalicija hrvatskih stranka HDZ-a BiH, HSP-a BiH, RDS-a