Iako se očekivalo da će dugo najavljivana današnja „tematska“ sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama ponuditi pozitivna rješenja ona nije donijela ništa dobroga, naprotiv ugrozila je i onako male izglede da se postigne dogovor oko zvršetka gradnje Doma za stare i nemoćne na Šćitu.

Da stvar bude gora načelnik je za svoje potrebe mobilizirao upravo podobne fratre s kojima je sklapao ugovore, osnivao Dom, da bi na današnjoj sjednici zajedno s njima optuživao sadašnjeg gvardijana fra Andriju Jozića za sve nesposobnosti koje su sprovodili načelnik Ivančević i njegovi podobni fratri.

Sramotan je vokabular kojim se vjećnici HDZ-a 1990 koriste u raspravi, ali kada se govor mržnje čuje iz usta ramskih fratara tada je svaki komentar suvišan. Zbog čega su pojedini fratri pristali na ovakvu situaciju može se samo nagađati?

Na samom početku sjednice, iz izlaganja predsjednika vijeća Esada Dželilovića dalo se naslutiti da su zaključci ove sjednice već unaprijed pripremljeni i da će ovo biti dan kada će Esad Dželilović moći zakucati još koji čavao u lijes napaćenog hrvatskog naroda u Rami.

Uzaludni su bili pokušaji pojedinih oporbenih vijećnika da ukažu na činjenicu da je dijalog jedino moguć način da se postigne dogovor. Načelnikov pripremljeni i orkestrirani napad, koji traje već duže vrijeme, na crkvene institucije i gvardijana fra Andriju Jozića, dosegao je vrhunac na današnjoj sjednici općinskog vijeća. Imajući u vidu bahat način komunikacije načelnika Ivančevića i njemu podobnih fratara dao je za pravo gvardijanu da ne sudjeluje u ovakvim raspravama i da je njegov izostanak s današnje sjednice potpuno opravdan.

Bjesomučna želja Pere Kovačevića da dokaže odanost svome vođi kulminirala je isključenjem mikrofona vijećniku Hrvatske koalicije kako ne bi u eter otišlo nešto što se ne sviđa načelniku Ivančeviću, i to putem valova režimskog radija koji je po nalogu istih prenosio sjednicu nakon godinu dana šutnje. Valjda je ovaj put radio trebao prenijeti cijeloj ramskoj javnosti poruku koju izgovara načelnik Ivančević prema gvardijanu: „Raspni ga, raspni!“, dok ga se njegova subraća odriču, a Esad Dželilović pere ruke kao Pilat.

Vijećnicima vladajuće koalicije HDZ1990 i SDA sugeriramo da, nakon što više od 10 godina vladavine još uvjek traže krivce u HDZ-u BiH, pitaju svoga vođu u što je potrošio više od 120 milijuna KM ramskog novca.

Koalicija hrvatskih stranaka