U srcu Središnje Bosne, gradu Travniku, još od 1882. godine djeluje Nadbiskupska gimnazija u kojoj su odgoj i obrazovanje stekli mnogi akademici, znanstvenici i javne ličnosti. U istoj zgradi od 1998. godine djeluje Katolički školski centar „Petar Barbarić“ - Gimnazija koji je dio sustava Katoličkih škola za Europu i nosi ime po Sluzi Božjem Petru Barbariću.

KŠC „Petar Barbarić“ - Travnik, učenicima koji žele upisati Gimnaziju, nudi i mogućnost cjelotjednog boravka u Učeničkom domu za mladiće i djevojke, koji su završili deveti razred Osnovne škole.

Osigurani su svi uvjeti za boravak i uspješan obrazovno-odgojni rad učenika u zdravom i sigurnom ozračju, kojeg prati stručno osoblje koje je usmjereno na pružanje podrške u odrastanju svih učenika koji  nam se povjeravaju na odgoj.

Prostor doma sastoji se od jednokrevetnih soba, te prostorija za zajednički boravak i učenje. Uz kvalitetne radne uvjete, učenički dom nudi i mnoštvo drugih aktivnosti – sportskih i kreativnih za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Postoji mogućnost i ostanka preko vikedna za učenike iz udaljenih mjesta.

Mjesečna cijena boravka u Učeničkom domu iznosi 200,00 KM, a od tog iznosa roditelji/skrbnici plaćaju iznos od 100,00 KM, dok se Uprava doma pobrine za preostali dio iznosa. Odlični učenici u Osnovnoj školi, mogu aplicirati za stipendiju prilikom upisa u Učenički dom“

U cijenu su uključeni:

1. Smještaj (jednokrevetne sobe)
2. Tri obroka dnevno
3. Besplatni udžbenici
4. Instrukcije i dodatna nastava
5. Instrukcije sviranja
6. Dvorana, teretana
7. Izleti i putovanja
8. Za nadarene učenike postoji mogućnost stipendiranja studija nakon Gimnazije.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na web stranici Katoličkog školskog Centra „Petar Barbarić“; Instagram ili Facebook profilima tel: 030/518-823 ili na e-mail: [email protected]