U petak, 10. ožujka, dvije ramske osnovne škole (OŠ Marka Marulića Prozor i OŠ fra Jeronima Vladića Ripci) posjetili su djelatnici i polaznici Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" iz Travnika.

Skupina gostiju koji su činili: vlč. Josip Dedić, ekonom i voditelj internata; gđica Klaudija Ribić, psihologinja; s. Ljubica Stjepanović, voditeljica ženskog dijela internata i gimnazijalac Kazimir Juričić, posjetili su učenike i učenice završnih odjela devetog razreda.

Mali maturanti mogli su iz prve ruke saznati informacije vezane za rad i život u KŠC Travnik. Vlč. Josip predstavio je povijest KŠC-a i internatski smještaj za učenike i učenice. Gđica Klaudija predstavila je rad Školskog centra s naglaskom na gimnazijski program. Učenik Kazimir podijelio je ramskim mladim maturantima svoja iskustva i dojmove iz dosadašnjeg školovanja.

Učenicima su na kraju podjeljeni prigodni promidžbeni materijali s kontak adresom na koju se mogu javiti kako bi postali polaznici i polaznice slavne Nadbiskupske gimnazije u Travniku i učeničkih domova.