Unatoč upornoj kiši i prohladnom vremenu, u organizaciji bivših tenkista iz sastava Brigade kralja Tomislava, danas se u Tomislavgradu okupilo više od stotinu pripadnika oklopnih postrojbi (tenkista) ...

Pozivu iz Brigade kralja Tomislava odazvali su se  iz:  1. Gardijske brigade „Ante Bruno Bušić“, Brigade Rama, Brigade dr. Ante Starčević-Uskoplje, Brigade Petar Krešimir IV.- Livno, Brigade Eugen Kvaternik-Bugojno,  Pukovnije Hrvoje Vukčić Hrvatinić  iz Jajca, Kupreške bojne i  gosti iz RH. Sve koji su pristigli ovim povodom u Tomislavgrad riječima dobrodošlice, u ime domaćina,  pozdravio je Mijo Šteko, legendarni tenkist „ Žuta Glava“iz Tomislavgrada.

Okupljanje je bilo ispred spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Spomen parku u središtu Tomislavgrada, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće , a potom su se tenkisti i njihovi prijatelji uputili u Sportsko-rekreacijski centar „Šumarska kuća“ u Kologaju, prekrasnom izletištu iznad grada. Tu ih je dočekao i prigodnim riječima im se obratio dr. Frano Perić. Potom je uslijedila i okrjepa, uz neizostavni vojnički grah.

U popodnevnim satima, dakle, u tijeku je druženje tenkista, uz sportske aktivnosti i podsjećanja na dane ponosa i slave.  

Sponzori ovog lijepog druženja su privatni poduzetnici i Ministarstvo znanosti, obrazovanja, kulture i sporta Hercegbosanske županije. (Tomislavnews.com)