Fondacija CURE, u subotu 20.06.2015. u Prozor - Rami, u prostorijama Motel Rama B&B, Splitska ulica bb, s početkom u 10h, organizira interaktivnu radionicu za članice političkih stranaka i aktivistkinje civilnog društva.

Jedna od tema je „Preduvjet za uspjeh u politici”, u kojoj ćemo govoriti o pravnom okviru u BiH, te o trenutnoj situaciju i položaju žena u BiH. Druga tema o kojoj ćemo govoriti je „Liderstvo” (kako prepoznati odlike dobre liderice ili voditeljice u zajednici, političkoj stranci, udruzi..), i na koji način su se organizirale žene širom svijeta, i na koji način iskustva drugih mogu utjecati da se poveća svijest o važnosti učestvovanja žena u procesima donošenja odluka.

Ovakve radionice se održavaju od 2012. na području BiH s ciljem da se do listopada 2016. animira minimalno 1000 žena da razmisle o svom osnovnom ljudskom pravu – pravu da glasaju, da budu predlagane i birane, da odluče tko će ih predstavljati i tko će donositi odluke u njihovo ime tijekom četri godine mandata.

Adrijana Prskalo