Udruga Minores koja se bavi humanitarnim radom na području Mostara i Hercegovine, prošli je tjedan na svojim stranicama objavila apel za pomoć peteročlanoj obitelji u obnovi njihovog doma.

Akcija je bila više nego uspješna.

”Dragi ljudi, uspjeli smo! Iako nam je prema službenoj ponudi za radove bilo potrebno ca. 22 000 KM, vi ste svojom dobrotom, ljubavlju i nesebičnošću nadmašili ovaj iznos. Iako smo prije samog početka bili jako optimistični da ćemo uspjeti u ovoj akciji, nevjerojatno smo pozitivno šokirani da je u samo četiri dana skupljeno čak 29 799 KM. Hvala Vam svima od srca i to 29 799 puta!” navedeno je stranici Minoresa.

Budući da je skupljeno i više nego što je potrebno za one osnovne i nužne radove, u dogovoru s obitelji su odlučili u kući urediti jednu prostoriju koja će im poslužiti kao još jedna spavaća sobica.

”Nakon što je ovaj dio akcije uspješno odrađen, sada nam slijedi onaj najvažniji, a to je obnova kuće naših malih superheroja. Već danas krećemo s konkretnim planiranjem, naručivanjem materijala i pripremom radova. Budući da je i fasada u pitanju, dosta toga će ovisi i o vremenskim uvjetima. Svaki korak će biti uredno dokumentiran i već se sada veselimo predstaviti vam epilog ove fantastične priče”, navodi se na stranici Minoresa.

RTV Herceg Bosne