U petak 16. listopada u motelu Rama udruga Glas je organizirala obuku za predstavnike Institucija naše općine a u sklopu projekta „Promocija rezolucije 1325 UNSCR-a“. Događaju su se odazvala većina predstavnica i predstavnika javnih ustanova, policije i time je uspješno priveden kraju ovaj Projekt. Sudionici su imali prliku sudjelovati inetraktivnim i zanimljiv predavanjima Sanje Tošić, eksperta za ljudska prava.

Temeljni cilj projekta bio je jasnije definiranje zadaća svih subjekata (tijela vlasti na lokalnoj razini, policije, centra za socijalnu skrb, obrazovnih institucija, pravosudnih institucija i nevladinih udruga koje se bave zaštitom ljudskih prava) u procesu preventivnog djelovanja na lokalnoj razini, kao i tijekom pružanja odgovarajućih vidova zaštite žrtvama rodno utemeljenog nasilja u lokalnoj zajednici, te njihova međusobna komunikacija i suradnja u cilju promoviranja I sprovođenja rezolucija UN 1325 na lokalnoj razini.

Uključeni akteri  dogovorili su se da će i dogovorili su zajedničke buduće aktvnosti  i pristupiti izradi stuacijske analize koja bi bila osnov za usvajanje Gender Akcionog Plana naše općine.