Danas je u prostorijama škole Gračac održano predavanje za učenike, roditelje, djelatnike škole u sklopu projekta: Promocija zdravlja i zdravih stilova života u cilju prevencije bolesti srca, krvnih žila, dijabetesa i malignih bolesti.

Predavanje su priredile ravnateljica Doma zdravlja Rama Mara Anđelić, dr. med. spec. pedijatar i Ivona Kuraja, mag. nutricionizma.

Cilj projekta je unapređenje zdravlja učenika. Povećati svijest o važnosti očuvanja zdravlja te načinima zaštite zdravlja. Promicanje zdravih životnih navika i stilova života. Smanjenje broja osoba s prekomjernom tjelesnom težinom i kroničnim bolestima te odgajanje mlade generacije za zdraviju budućnost.

Ovo je samo jedno u nizu korisnih predavanja koje kroz školsku godinu planiraju provesti djelatnici Doma zdravlja Rama zajedno s obrazovnim intuitucijama na nivou naše općine u sklopu spomenutog projekta.

Učenici su pokazali zanimanje za ovu temu te vjerujemo da će ove aktivnosti imati pozitivne učinke u smislu stjecanja zdravih životnih navika kod naših učenika.

Pravilan odnos i suživot s prirodom temeljna je odrednica čovjeka kao bića. Vraćanje prirodi je temelj zdravog stila života. Upoznavanjem zdrave hrane koja se može naći i zdravo uzgajati u našem okruženju  temelj je opstanka čovjeka u suvremenom društvu.  

OŠ ¨Ivan Mažuranić¨ Gračac