Ljude koje pratimo na Instagramu mogu utjecati na naše raspoloženje. Mnogi se uspoređuju sa životom, tijelom ili uspjesima drugih.

No, često se na društvenim mrežama predstavlja ono što u stvarnom životu i nije tako bajno. Normalno, na Instagramu ćete većinom vidjeti samo najljepše i najreprezentativnije fotografije, ali nemojte misliti da je tako i u stvarnosti.

Ako ove stvari radite promijenite ih:

1. Prestanite se uspoređivati

Nikada nije dobro uspoređivati se s drugim ljudima koje imaju drugačiji način života od vašeg. Primjerice, ako stalno putuju, stalno shoppingiraju i slično. Usporedba je kradljivac radosti. Podsjetite se da u stvarnosti nije sve idealno i mnogi čak niti nemaju određene stvari koje predstavljaju na društvenim mrežama, prenosi 24sata.hr.

2. Provjerite novosti, ali nemojte opsesivno gledati

Ostanite informirani, tu i tamo bacite oko na društvene mreže da vidite što ima novog ali prestanite gledati fotografije i čitati postove po cijeli dan. Nemojte biti opsesivni. Takav život može jako iscrpjeti.

3. Maknite sve koji vam unose negativu u život

Ako određeni račun ili osoba (možda ona iz srednje škole koju nemate pojma zašto ste ikada pratili) izazove negativnu emociju, pritisnite gumb za brisanje. Društveni mediji bi trebali biti poticajni i nadahnjujući, a ako to nisu, bez problema ih uklonite.