Od trećeg kvartala bilježimo ogroman rast potražnje, takvo nešto još nikada nismo doživjeli u industriji“, kaže Nils Haupt iz brodarskog poduzeća Hapag Lloyd koje se bavi prijevozom kontejnera. To je, kako dodaje, nepredviđeni, ali vrlo radostan razvoj poslovanja za kontejnersku branšu – nakon što se u posljednjih 12 godina loše poslovalo, a onda u protekloj godini uz sve to došla i pandemija.
 
U siječnju i veljači 2020. brodarska branša je bila teško pogođena, proizvodni proces u Kini je zbog korone obustavljen, a izvoz prema Aziji odjednom „presušio“, priča Haupt za DW: „I onda se sve odjednom promijenilo, potražnja u SAD-u je naglo opala, u Europi i Južnoj Americi također, u Kini se doduše opet počelo proizvoditi, ali je jako malo toga bilo transportirano. U brodarskoj branši se očekivalo da će to tako ostati tjednima, odnosno mjesecima.
 
" U kolovozu prošle godine opet su se karte ponovno promiješale za kontejnersku branšu. I od tada je potražnja za kontejnerskim prijevozom veća od ponude, i to puno veća. A za taj boom je zaslužan upravo – lockdown. Puno ljudi radi od kuće, troše manje novca za putovanja i usluge. A kad nekome dosadi u vlastita četiri zida, i kad ne želi da novac tek tako leži na računu, onda se investira – u novi namještaj, sportske uređaje, bicikle, zabavnu elektroniku.