''U trenutku izvanrednog događaja u vlaku je bilo 26 putnika od kojih nitko nije ozlijeđen. Svi putnici su zbrinuti i prevezeni do svojih  odredišta. U nesreći je ozlijeđen  strojovođa B.Š. koji je upućen u Klinički centar u Mostaru i nalazi se izvan životne opasnosti'', priopćeno je iz Željeznica FBIH, dan nakon željezničke nesreće koja se dogodila u Čapljini.

Iz Željeznica navode da su na mjesto nesreće izašli su pripadnici policije, vatrogasci i Hitna pomoć HNŽ, a istražne radnje će obaviti  Tužiteljstvo HNŽ.  Željeznice navode Brzi putnički BH vlak na relaciji Sarajevo-Čapljina iskočio je iz tračnica prilikom nailaska na odron kamena- stijene na pruzi u mjestu Šurmanci, tri kilometra od Čapljine dana 03.12.2017. godine u 19,05 sati. Tom prilikom vlak je gurao stijenu ispred sebe i oštetio kolosijek u dužini od 150-160 m, a lokomotiva na vlaku se otkvačila od garniture, iskočila i prevrnula se na bok do korita rijeke Neretve.  Lokomotiva je za sobom povukla prvi vagon od garniture koji je iskočio prema lokalnoj cesti, te još tri vagona.

Željeznice FBiH su formirale komisiju za isljeđivanje ovog izvanrednog događaja u skladu sa Uputstvom  o postupku za slučaj izvanrednog događaja  (Uputstvo 79). ''Stručne ekipe Željeznica FBiH sa potrebnom mehanizacijom nalaze se na mjestu nesreće u cilju uspostave odvijanja željezničkog prometa na ovoj relaciji koji je za sada u prekidu do daljnjeg.  Do konačne normalizacije, željeznički putnički promet će se odvijati do Mostara, a dalji nastavak putovanja do Čapljine bit će organiziran autobusima.  Po okončanju istrage, javnost će biti detaljnije upoznata sa uzrocima i posljedicama ove željezničke nesreće u kojoj je pričinjena znatna materijalna šteta'', priopćeno je iz Željeznica FBiH.

Bljesak.info