Dvije osobe privedene su u petak navečer pod sumnjom da su jučer oštrim predmetom ubile 91-godišnju staricu u njezinom stanu u Puli, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o njezinima kćeri i unuku koji žive u stanu u istoj zgradi.

Istarska policija je u petak navečer izvijestila kako su jučer oko 15 sati u njezinom stanu u stambenoj zgradi u Zoranićevoj ulici pronašli mrtvu 91-godišnjakinju. Odmah potom policajci su s nadležnim državnim odvjetnikom obavili očevid, a danas je na Odjelu patologije pulske opće bolnice obavljena i obdukcija.

Kako neslužbeno doznaje 24sata, 91-godišnjakinja je izbodena nožem u predjelu glave i vrata, imala je ubodno rezne rane, te je na koncu iskrvarila na smrt. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su teško ubojstvo ove "posebno ranjive osobe zbog svoje dobi" počinili 30-godišnji hrvatski državljanin i 61-godišnja hrvatska državljanka, koji su u petak navečer uz kaznenu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.   

Policija je nešto prije 23 sata dovela 61-godišnjakinju na županijsko odvjetništvo u Puli. Vezana lisicama, imala je masku preko lica, a tijekom privođenja gledala je u pod. Njezin sin koji je isto osumnjičen za ubojstvo doveden je sat vremena kasnije, on je također bio vezan lisicama s maskom na licu.