U padu jedne od kabina žičare u blizini talijanskog jezera Maggiore na sjeveru države poginulo je najmanje devetero ljudi, a više ih je ozlijeđeno, prenosi Jutarnji.hr.

Prema prvim informacijama, među ozlijeđenima u nesreći u okolici gradića Strese dvoje je djece, jedno u dobi od 5, drugo u dobi od 9 godina.

Oboje mališana je u kritičnom stanju, a po njih je nedugo nakon nesreće došao helikopter kako bi ih prebacio u bolnicu Regina Margherita u Torinu.

Talijanski mediji javljaju da su na mjesto događaja pohrlile brojne interventne službe.

Agencija Ansa piše da se žičarom prevozilo 11 osoba.

Fotografije koje su snimili vatrogasci i gorski spašavatelji prikazuju ostatke kabine žičare usred šumovitog i nepristupačnog strmog područja.

Popularna turistička žičara povezuje mjesto Stresu s planinom Mottarone čiji se vrh nalazi na gotovo 1500 metara. Vožnja traje 20 minuta.

Vjeruje se da je do nesreće, koja se dogodila tristotinjak metara od vrha, došlo kad je popustio nosivi kabel i to na jednoj od najviših točaka na ruti, piše Ansa.

"Teška nesreća na žičari Stresa-Mottarone. Spasilački timovi su na terenu. Intervenirala su dva helikoptera hitne pomoći", tvitala je lokalna spasilačka služba, no još nitko nije objavio pojedinosti o teškoj nesreći.

Lago Maggiore jezero je sa 7 otoka u sjevernoj Italiji i južnoj Švicarskoj, a obuhvaća 212,2 km². Uz njegove obale niz je popularnih turističkih mjesta.