U nastavku operativne akcije kodnog naziva "List II" policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu lišili su slobode šest osoba.

Akcija je usmjerena protiv organiziranog kriminala u vezi sa kaznenim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Tijekom istrage prikupljeni su dokazi o postojanju osnova sumnje da je organizirana kriminalna grupa, u razdoblju od oko dvije godine, izvršila nedopušten promet oko 65 tona rezanog duhana, koji je Zakonom o akcizama u BiH određen kao akcizni proizvod, i na taj način oštetila proračun BiH za oko pet milijuna KM.

Tijekom pretresa na području Sarajeva, Kaknja, Mostara i Širokog Brijega pronađeno je i privremeno oduzeto 365 kilograma duhana u listu, 1025 kilograma korijena lista duhana, 460 kilograma sitno rezanog duhana, digitalne vage, mašina za mljevenje korijena lista duhana, više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u dokumentiranju kaznenih djela za koja se osumnjičene osobe terete.

U okviru akcije saslušano je deset osoba, šest osoba je lišeno slobode, od kojih su četiri osobe zadržane, koje će tijekom dana biti predane Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje, priopćeno je iz SIPA-e.