Osim što vam mogu pomoći da izgubite koji kilogram viška, ovi napitci će vam omogućiti i kvalitetan san.

1. Psyllium i sok od jabuke
Jabuke u ovom piću ograničavaju apsorpciju masnoća i olakšavaju tijelu da razgrađuje masti u masne kiseline. Osim toga, istraživanje iz 2003. pokazuje da tri jabuke dnevno pridonose gubitku težine. Kako su bogate vlaknima stvaraju osjećaj sitosti i smanjuju apetit, a također pozitivno utječu i na funkcioniranje bubrega, jetre i žuči.

Za ovo piće vam treba samo jedna jabuka, čaša hladne vode, dvije žličice psylliuma i žličica cimeta. Izrežite jabuku i izblendajte je s vodom. Zatim ulijte smjesu u veliku čašu i dodajte psyllium i cimet. Popijte odmah nakon miješanja.

2. Sok od grožđa
Čaša čistog soka od grožđa prije spavanja može potaknuti sagorijevanje masnih naslaga dok spavate. Grožđe je sjajan izvor hranjivih tvari te snažan antioksidans. Osim što potiče mršavljenje, detoksificira i čisti organizam. U studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Obesity otkriveno je kako antioksidans resveratrol, koji se nalazi u grožđu, pretvara bijele masne stanice koje pohranjuju višak unesenih kalorija, u smeđe koje sagorijevaju kalorije, piše Živim.hr.

3. Mlijeko
Čaša mlijeka (hladno ili toplo) sadrži visoku razinu kalcija i triptofana te vam može pomoći da bolje spavate te da višak masnoće pretvorite u mišiće. Prema istraživanjima objavljenima u Medicine and Science In Sports Exercise, mliječni kazeinski protein polako se probavlja te pomaže u izgradnji mišića preko noći. U čašu mlijeka možete dodati malo meda, ali i muškatnog oraščića.

4. Kefir
Kefir pomaže u povećanju razina dobrih bakterija u crijevima, poboljšava probavu i omogućava bolju apsorpciju vitamina i minerala.

5. Shake od proteina soje
Prema istraživanjima sa Sveučilišta u Birminghamu, protein soje može poboljšati kvalitetu sna tako što potiče izlučivanje melatonina, koji djeluje opuštajuće. Također, triptofan koji se nalazi u ovom piću može pomoći u smanjenju razine kortizola, što će pomoći u borbi protiv masnih naslaga.

6. Aloe vera i sok od višnje
Prema studiji objavljenoj u časopisu Journal of Medicinal Food, sok od višnje značajno smanjuje nesanicu, dok aloe vera gel sadrži moćne vitamine, enzime, saponine, lignin i minerale koji mogu pomoći pri gubitku kilograma. Pomiješajte 80 ml soka od višnje i 20 ml aloe vera gela te dodajte vode. Dobro promiješajte i popijte.