Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina odlučili su se javno odreći svog 45-godišnjeg sina, piše Podravski list.

Već četiri godine, ističu, njihov sin nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli izbjegavati kontakte s njima, odlučili su staru narodnu poštapalicu "odreći ću te se preko novina" pretvoriti u djelo.

"Javno se odričemo našeg sina i on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno izbriše kao naš sin", objavili su.

"Još dok je bio student, znao nas je vrijeđati, i to pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo dok je trebao novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo za 360 stupnjeva i postajao je sve gori i gori", ispričala je Krunoslava za Podravski list.

Svaki poziv u posljednje četiri godine, tvrdi ona, završavao je teškim sinovim uvredama, a kad bi god došli k njemu, zajedno sa snahom činio je sve što je mogao kako ne bi vidjeli unuke.

"Unuci nas obožavaju jer smo ih svugdje vodili i uživali su u druženjima s nama. Sin i snaha čak su izmislili da mi živimo u Americi pa su nas i na taj način pokušali odvojiti od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije nazvao, a dosta često nije se javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala plakati po cijeli dan", požalila se.

Sad kad više nemaju novca, naglašava Krunoslava, i kad bi se, smatraju, sin trebao ponekad pobrinuti za njih, on ih izbjegava.

"Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreći sina i snahe", zaključila je Krunoslava.

Sin nije htio komentirati potez roditelja.

"Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan uz navode mojih roditelja je suvišan", rekao je on.