Tijekom posljednjih nekoliko dana trgovanje bitcoinom obavlja se na cijenama između 13.000 i 15.000 dolara, ethereum oscilira između 700 i 800 dolara, i kod njih nema prevelikih skokova – čak su se nakon vijesti o uvođenju strože regulative u Južnoj Koreji dogodili i nešto veći padovi cijena, koji su se prelili na nekoliko najvećih alternativnih kriptovaluta.

No, jedna kriptovaluta među onima najpoznatijima odupire se negativnom trendu. Riječ je i rippleu (XRP), koji je u protekla dva dana u porastu. Samo danas njegova je cijena poskočila za preko 30% i kreće se na razini od gotovo 2 dolara. Koliko je to za ripple puno, govori činjenica da se on do 10. prosinca trgovao po cijeni od oko 0,25 dolara, piše Bug.hr.

Ovim porastom cijene, te povećanim interesom za ovu kriptovalutu, ripple je po tržišnoj kapitalizaciji premašio granicu od 70 milijardi dolara, i nakratko zasjeo na drugo mjesto najjačih kriptovaluta, prestigavši ethereum. Nije to dugo trajalo, pa se ripple vratio na treće mjesto, no i dalje je vrlo blizu ethereumu.

Porast cijene ripplea najvjerojatnije dolazi od velike potražnje na tržištima Japana i Južne Koreje, gdje se isti testira u bankarskom sustavu – koji bi mogao upravo rippleovu blockchain mrežu koristiti za unaprjeđenje svojih usluga.