Vrijeme je ludo, haraju virusi i bakterije na sve strane, a jedan od znakova je i grlobolja koja je možda i najdosadnija - kad stalno kašljete i ne možete ni gutati ni jesti ni... ma, ni živjeti, ako ćemo pravo.

Stoga, evo par savjeta za smirenje grlobolje kako bi mogli rješavati ostale probleme koji su vas napali...

Recimo, grgljanje fiziološkom otopinom od 250 ml vode i čajne žlice soli koju kratko prokuhate smanjuje simptome bola u grlu i pomaže izbaciti viruse iz organizma. Grgljajte pet puta dnevno, svaki put, naravno, ispljunite tekućinu nakon desetak sekundi grgljanja, piše Metroportal.

Ako u vruću vodu ubacite vrećicu kamilice, stavite malo limuna i naribanog đumbira i ostavite pet minuta da se malo ohladi, a zatim nabacite ručnik preko glave i inhalirate kroz noz i usta pet do deset minuta, odmah ćete se osjećati bolje.

Kad vas grlo baš jako boli, napravite čaj od cvjetova kamilice i u njega uronite čisti ručnik dok je još vruć. Nakon što se ručnik malo ohladi, zarolajte ga po dužini i zamotajte oko vrata. Postupak ponovite nekoliko puta, svaki put podgrijavajući čaj.

Jedan od njih je topli napitak od limuna i meda. U 250 ml vode dodate dvije žličice meda i zagrijete pazeći da ne provrije. Kad je ugrijano, dodate dvije žličice limunovog soka i polagano popijete dok je toplo.

Čaj od kajenskog papra radi se tako da pomiješate čaj od mente, čaj od limuna, žličicu meda, sok jednog limuna i pola žličice kajenskog papra. Sve dobro promiješate i maknete s vatre prije nego što zakipi, pa popijete dok je vruće.

Ako pomiješate dva prstohvata sode bikarbone, pola žličice cimeta i žličicu šećera s 250 ml mlijeka i promiješate na laganoj vatri, pazeči da ne provrije, pa dodate žlicu meda, grlo će vam nakon ovog napitka biti bolje u trenu.

Za kraj, jedan malo više hedonistički napitak: pomiješate čaj od limuna, kamilicu i zeleni čaj sa žličicom meda, đumbirom i limunovim sokom dobit ćete prirodni analgetik pun antioksidansa kojem za začin možete dodati malo whiskeya. Uživajte!