Većinu sastojaka već imate kod kuće, a toliko je brzo gotov da ćete ga stalno pripremati.

Kad želite napraviti ukusan starinski kolač za cijelu obitelj, najbolji su jednostavni recepti. Mramorni kolač priprema se od namirnice koje vjerojatno već imate kod kuće, samo dodajte koricu limuna ili naranče i dobit ćete kolač predivnog izgleda, ali i okusa za kojim će poludjeti svi ukućani, a pogovoto mališani.

Ovaj dvobojni biskvitni kolač sočan i mekan, a može stajati i nekoliko dana. Osim kao desert poslije ručka, odličan je i za doručak ili prije spavanja uz čašu mlijeka, piše Skuhaj.hr.

Sastojci:

4 jaja
8 g vanilin šećera
150 g šećera
150 ml jogurta
150 ml ulja
250 g brašna
10 g praška za pecivo
2 žlice kakao praha
korica limuna
korica naranče

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Postepeno dodajte jogurt, a zatim i ulje. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo pa još jednom dobro izmiksajte da dobijete glatko tijesto bez grudica. Smjesu podijelite na dva dijela pa u jednu dodajte naribanu limunovu koricu. Izlijte u tepsiju.

U drugu polovicu dodajte kakao prah i narančinu koricu te dobro promiješajte. Prelijte preko smjese u tepsiji, pa prošarajte, ali pripazite da smjesa nije potpuno izmiješana. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 35 minuta. Kad se ohladi narežite na kocke željene veličine.

Postupak pogledajte u nastavku: