Jedan od onih klubova koji će aktivno sudjelovati u, pretpostavlja se, najluđem prijelaznom roku u povijesti je i Borussia Dortmund. Sigurno da će 'crno-žuti' kupovati, ali prvenstveno zato jer će - prodavati. Ne može se njemački klub više hrvati s brojnim i bogatim ponudama onih najimućnijih euro velikana.

Thomas Tuchel je nemoćan. Neven Subotić i Henrikh Mkhitaryan spominju se kao pojačanja Jürgena Kloppa u Liverpoolu, ali za armensku zvijezdu zainteresirano je mnogo klubova. Marco Reus samo treba dati mig da želi otići i javit će se gotovo svi najbogatiji.

Hummels odlazi sigurno

No, tri važne karike gotovo sigurno dolaze. Stup obrane Mats Hummels od sljedeće se sezone vraća u klub u kojem su ga potpuno krivo procijenili. Da, Bayern opet uzima Borussiji, ali treba biti pošten i reći kako se Mats vraća kući, u grad u kojem mu živi obitelj i klub u kojem je proveo cijelo djetinjstvo.

Sam je izjavio kako se želi boriti za trofeje, njegov otac je pak potvrdio kako će se za naslove boriti u Bayernu. U Dortmundu se s time ne mogu niti ne žele boriti već će dobro naplatiti transfer. Prema Transfermarktu Hummels vrijedi oko 35 milijuna eura, ali za jednog od najboljih svjetskih stopera to je cijena koja se mora platiti.

Gundogan seli u City?

Dok se Pep Guardiola bori da iz Munchena osim s tri uzastopna naslova njemačkog prvaka ode i s naslovom najboljeg u Europi, već polako slaže križaljku momčadi Manchester Cityja za sljedeću sezonu. Navodno je sve dogovorio s Ilkayom Gündoganom, sjajnim veznjakom Borussije s čijim se stricem već sastao nedavno u Amsterdamu. 30-ak milijuna eura dat će City za veliku Guardiolinu želju koji će u Manchesteru zamijeniti Yayu Tourea na mjestu kreatora igre.

Aubameyang će klubu donijeti bogatstvo

No, najveća zarada bit će od, Pierrea-Emericka Aubameyanga. On ne skriva da želi u Real, a u Madridu ne bi imali ništa protiv da zamijenit Karima Benzemu u vrhu napada. Mjesecima se provlači priča o onih nestvarnih 100 milijuna eura, ali Real će definitivno morati u veliku kupovinu s obzirom da ih od zime vjerojatno čeka aktivacija FIFA-ine kazne registriranja novih igrača na sljedeća dva prijelazna roka.

Sada se u igru želi ubaciti Manchester United koji će također u veliki remont kojeg predvodi, još ne službeno, Jose Mourino. Jedna od glavnih meta navodno je Aubameyang za kojeg bi po nekim engleskim medijima United spreman ponuditi čak 90 milijuna eura. To je upravo ona cifra koju su priželjkivali čelni ljudi Borussije.

U Dortmundu je ove sezone imao dobar učinak, u 44 odigrane utakmice postigao je 34 pogodaka.

''Zašto ne bih otkrivao nove stvari? Kao što sam i rekao nekoliko puta, voli bih igrati u Španjolskoj i imati lijepo vrijeme bar jednom u životu'', kaže Aubameyang.

Real ima prednost, ali sve ovisi kako će završiti ovu sezonu. Ako ne bude trofeja, na Santiago Bernabeuu past će neka skupa glava i Gaboncu bi se mogla ispuniti želja.