Bayern Munchen je na Allianz Areni 'razbio' Borussiju Dortmund sa 5-0 i šest kola prije kraja prvenstva vratio se na vrh ljestvice.

Uoči 120. "Der Klassikera" Bayern je imao dva boda manje i momčad Nike Kovača nije imala pravo na pogrešku ukoliko je željela doći do prvog mjesta uoči finiša sezone.

Bio je to možda i najveći ispit hrvatskog stručnjaka na klupi bavarskog velikana. Vodstvo kluba je bilo jasno - zanimala ih je samo pobjeda, dok su njemački mediji pisali kako će Kovac biti prekrižen ukoliko Bayern ne osvoji tri boda.

Zanimljiv je bio i podatak kako Kovač kao trener u Bundesligi nikada nije porazio momčad iz Dortmunda. Na klupi Eintrachta je doživio tri poraza uz remi, dok je s Bayernom u prvom susretu ove sezone izgubio sa 2-3.

No, ovoga puta Kovač je naplatio sve frustracije. U možda i najboljoj predstavi ove sezone Bayern je 'razbio' Borussiju, a domaćin je već u prvom poluvremenu zabio četiri gola. Strijelci su bili Mats Hummels (10), Robert Lewandowski (17, 89), Javi Martinez (41) i Serge Gnabry (43).

Gosti su prvi zaprijetili, u 6. minuti izveli su brzu kontru, a Mahmoud Dahout je iz sjajne prilike pogodio vratnicu. Ubrzo je stigao odgovor Bavaraca. Nakon Thiagova ubačaja iz kornera, Hummels je u 10. minuti glavom zabio za 1-0. Sedam minuta kasnije bilo je 2-0. Dan Zagadou je 'poklonio' loptu Lewandowskom koji je prebacio golmana Burkija i potom zabio u praznu mrežu za 2-0. Uraganske nalate Bayerna trećim golom je okrunio Javi Martinez u 41. minuti pogodivši s ruba kaznenog prostora. Bayernovih fantastičnih 45 minuta u samoj završnici zaključio je Gnabry zabivši glavom za 4-0.

U drugom dijelu Bayern je spustio 'nogu s gasa', a u posljednjim trenucima susreta 21. golom ove sezone Lewandowski je priveo priču kraju.

U ranije odigranom susretu Eintracht je na gostovanju pobijedio Schalke sa 2-1, a prvi gol za goste zabio je Ante Rebić.

Hrvatski napadač je postigao vodeći gol u 13. minuti nakon što je "provozao" dva braniča i vratara Bayera za svoj deveti gol sezone. Schalke je uspio izjednačiti u 21. minuti golom Serdara, da bi u devetoj minuti nadoknade klub iz Frankfurta došao do pobjede golom Jovića iz penala. 

Gostujuću pobjedu ostvario je i RB Leipzig koji je u sjajnom susretu pobijedio Bayer Leverkusen sa 4-2.

Leipzig je dvaput gubio u Leverkusenu, ali je na koncu došao do uvjerljive pobjede u borbi za mjesta koje vode u Ligu prvaka. Tin Jedvaj je ostao na klupi Bayera. Golove za goste zabili su Sabitzer (17), Werner (64), Forsberg (71-11m) i Cunha (83), dok je oba gola za Bayer zabio Havertz (11-11m, 23).

Wolfsburg je sa 3-1 slavio protiv "fenjeraša" Hannovera, a Josip Brekalo je igrao do 62. minute. U derbiju začelja Stuttgart i Nurnberg su igrali 1-1, a Borna Sosa je za domaćine zaigrao od 78. minute. 

Bayern sada vodi sa 64 boda, Borussija ima bod manje, a Leipzig je treći sa 55 bodova, prenosi Hina.