Draga subraćo! Poštovana rodbino i prijatelji! Donosimo vam tužnu vijest da je danas, 18. siječnja, u Kliničkom centru Koševu, nakon iznenadne i teške bolesti srca preminuo naš subrat fra Leon Kikić.

Fra Leon je porijeklom iz župe Sv. Antuna Padovanskog u Drijenči. Rođen je 10. prosinca 1979. godine u mjestu Šempeter pri Gorici, Republika Slovenija, od oca Adama i majke Sare r. Brčina. Franjevačku klasičnu gimnaziju  u vremenu od 1995. do 1999., započeo je najprije u Baškoj Vodi, gdje je bila jedno vrijeme izmještena zbog rata, a dovršio u Visokom. Redovničko odijelo je obukao u svojoj župi Drijenča 17. srpnja 1999. godine. Svečane zavjete je položio 14. rujna 2004. u svetištu Gospe Olovske u Olovu. Filozofsko teološki studij je pohađao na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu od 2000. do 2006. godine. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 2006. u Sarajevu po rukama kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa vrhbosanskog.

Nakon svećeničkog ređenja obnašao je od 2006. do 2007. godine službu župnog vikara u župi Sv. Juraja u Vitezu. Provincija ga je nakon ove službe poslala na postdiplomski studij iz dogmatsko – fundamentalne teologije na sveučilištu Comillas u Madridu kojeg je pohađao od 2008. do 2010., gdje je magistrirao s temom Hacerse hombre perfecto según san Ireneo de Lyon. Na istom sveučilištu od 2010. do 2011. pohađao je i završio doktorantski studij, a 2012. godine započeo pisati doktorsku disertaciju na temu La cristología de Olegario Gonzá de Cardedal. Nakon završetka studija 2015. godine vratio se u Provinciju i započeo službu profesora dogmatike na Franjevačkoj teologiji na  Sarajevu. Ujedno je obavljao i službu samostanskog vikara i ekonoma u samostanu sv. Pavla na Nedžarićima.

U našim srcima ostaje neizmjerna žalost zbog preranog odlaska našeg subrata fra Leona, skromnog i poštenog fratra kojeg je Gospodin ipak po svojoj providnosti odlučio pozvati k sebi. Iskrena zahvala svima onima koji su se usprkos teškoj operaciji srca do zadnjeg trenutka nadali i molili za njegovo zdravlje. Hvala i liječnicima i bolničkom osoblju koji su neprestano bdjeli nad našim bratom i učinili sve što je u njihovoj moći da spase njegov život.

Ispraćaj fra Leona zajedno sa svetom misom bit će u nedjelju, 20. siječnja u 15 sati u oratoriju  franjevačkog samostana Sv. Pavla – Nedžarići (Franjevačka teologija,  Aleja Bosne Srebrene 111, 71000 Sarajevo).

Sveta misa zadušnica slavit će se u ponedjeljak, 21 siječnja s početkom u 12 sati u crkvi Franjevačkog samostana Sv. Petra u Tuzli (Franjevačka 26, Tuzla 75000), a nakon sv. mise slijede sprovodni obredi na rimokatoličkom groblju Borić.

Pokoj vječni daruj mu Gospodine. I svjetlost vječna neka mu svijetli!

Bosnasrebrena.ba