Prije nego što je počeo svoje prvo obraćanje pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda u četvrtak, 38-godišnji predsjednik El Salvadora Nayib Bukele zatražio je od publike da pričeka sekundu, a potom je izvadio mobitel i opalio selfie.

"Vjerujte mi, puno više ljudi vidjet će ovaj selfie nego što će ih čuti ovaj govor", rekao je Bukele prije svog obraćanja, pozvavši Ujedinjene narode da uhvate korak s vremenom i svjetske lidere da se više povežu s mladima svojih zemalja.

Bivši gradonačelnik glavnog grada San Salvadora, koji je na vlast došao u lipnju, česti je korisnik društvenih mreža. U govoru je svoju pobjedu na izborima pripisao ovladavanju platformama kao što je Facebook Live, za koje je rekao da ih njegovi politički suparnici ne shvaćaju potpuno.

U još jednom trenutku stvorenom za društvene mreže, Bukeleova supruga Gabriela dovela je njihovu kćerkicu Laylu da slušaju predsjednikov govor.

Nakon što je završio obraćanje, Bukele je stavio fotografiju na Twitter, gdje je zaradila više od 7000 lajkova u manje od sata. Slika pokazuje kako se smiješi ispred UN-ovog loga - karte svijeta uokvirene maslinovim granama - i argentinskog veleposlanika u UN-u Garcije Moritana, jednog od nekoliko potpredsjednika Opće skupštine.

"Možda, za par godina, tisuće od nas neće morati putovati u New York kako bi se sastale u ovoj zgradi", rekao je Bukele.

"Serija videokonferencija koštala bi nekoliko stotina milijuna dolara manje, i siguran sam da bi postigle isti učinak, ako ne i veći", dodao je.