Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.  Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa  se apeluje na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog radova na sanaciji odrona obustavljen je promet na regionalnom putu Kraljeva Sutjeska-Ponijeri i preusmjeren na alternativni pravac (Kakanj-Tršće-Ponijeri).

Više nema obustava prometazbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tako da se i tijekom noći prometa naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.