Budući da županije koje su dužne plaćati subvencije za svoje studente ne čine to u punim iznosima, ili ne plaćaju nikako,  Studentski centar primoran je potražiti pomoć na drugoj strani i to kod općina iz kojih dolaze studenti stanari Centra.

Uz već ranije spominjane načelnike općina koji su iskazali dobru volju za pomoć svojim studentima priključio se i načelnik općine Neum,  Živko Matuško, koji je danas posjetio Studentski centar Mostar.

Naime, općina Neum financirati će studente koji su smješteni u Studentski centar  Mostar a koji nisu na listi subvencija od strane  Ministarstva obrazovanja HNŽ-a te prehranu studenta s mjestom prebivališta u ovoj općini a koji koriste usluge restorana SCM-a.

„Zbog velikih potraživanja kada su u pitanju dugovanja županija, Centru kao i svim studentima koji koriste naše usluge veoma znači razumijevanje i potpora  koju je danas pružio načelnik općine Neum. Ovim putem se zahvaljujemo na potpori i nadamo se dugoročnoj uspješnoj suradnji“, kazao je ravnatelj SCM-a, Dragan Mikulić.

Načelnik općine Neum istaknuo je kako će njihova općina uz redovite stipendije koje daje svojim studentima pomoći i na ovaj način a sve s ciljem što kvalitetnijeg studentskog standarda.

„ Drago mi je da možemo pomoći našim studentima i na ovaj način i truditi ćemo se da ta potpora prijeđe u nešto dugoročno i kvalitetno“ , kazao je načelnik općine Neum, Živko Matuško.

Podsjetimo, uz općinu Neum, rad Studentskog centra Mostar podržali su gotovo svi načelnici Hercegovačko-neretvanske županije osim općine Rama i općine Široki Brijeg. Zahvaljujući navedenoj potpori studenti koji dolaze iz općina koje potpomažu rad Sc a nisu na smještaju  imaju najniže cijene obroka te ostale pogodnosti dok studenti koji dolaze iz općina koje nisu do sada pokazale zanimanje za svoje studente imaju ograničene usluge.

Pogled.ba