Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je sa suprugom Sanjom Musić Milanović izložbu "Žene i tehnika - izložba rodno inkluzivne tematike" u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u prigodi obilježavanja Međunarodnoga dana žena. Potom je dao izjavu za medije.

- Čestitam Dan žena, odnosno 8. mart kako se nekada govorilo, a govorim i danas tako. Tim sam povodom došao u Tehnički muzej, ali bilo bi mi drago da sam došao  bilo kakvim povodom, poručio je na početku predsjednik Zoran Milanović.

Komentirao je situaciju u BiH.

- Pojačan je prisutnost snaga zbog ovoga rata, ali smatram da nema načina da sve to skupa eskalira u oružani sukob u susjednoj državi. To nije Rusija, EU time pokazuje nekakvu svoju snagu te pere savjest zbog onoga što se događa u Ukrajini. Ukrajina i Rusija su jedno, a ovo ovdje je nešto sasvim drugo, srećom mirnije i benignije. Što se tiče NATO-a u Gruziji, tome ću se suprostaviti, to ne dolazi u obzir, ističe.

Najveće države EU-a napravile su sve što se moglo, dodaje.

- Europski parlament ne uvodi nikakve sankcije. Zna se kako se uvode, a koje je zakonodavno tijelo. Ne volim hajke, predvode ih kukavice, oni koji, kada zagusti, se sakriju u prvu rupu. Milorad Dodik je predstavnik srpskog naroda, on tamo živi i tamo će ostati. On je sugovornik kojega poznajemo, strahujemo od onih koje ne poznajemo, a koji su dovedeni za ruku. Kao Milorad prije 20 godina. Nekima je on čudovište, a meni je sugovornik. Ja mu neću uvoditi sankcije.