Komarci, muhe, ose, stršljeni...Sve redom male napasti koje nas dovode do ludila, zar ne? Kako ih se riješiti? Evo nekoliko dobrih trikova za koje mnogi kažu da provjereno pale.

Smrdljiva tekućina koju komarci mrze

Napravite ovu tekućinu, ulijte je u posudu, stavite malu svijeću koja može plutati i komarci će odmah pobjeći.

Potrebno je: 2 limuna, 2 limete, nekoliko grančica ružmarina, 8 do 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa, malo vode i lebdeća svijeća.

Postupak: u manju čašu stavite vodu, limun, limetu i ružmarin. Dodajte eukaliptus i na vrh stavite lebdeću svijeću, piše Espreso.

Klinčići i limun su spas od ovih krvopija

Prerežite nekoliko limuna ili limete na pola i zabodite 10-ak klinčića u sredinu. Pospite limun po stanu, u kojem provodite najviše vremena, i to je to.

Tekućina protiv osa i stršljena

Za ovaj recept potrebno je izbušiti rupe na poklopcu staklenke. Na dno tegle stavite med i razrijedite ga s malo vode ili dodajte žlicu pekmeza. Kukce će privući slatki miris, ulazit će kroz rupice, ali se neće moći odvojiti od medene smjese. Promijenite staklenku po potrebi, prenosi Krstarica.

Protiv raznih buba

Želite li se riješiti nekoliko vrsta buba istovremeno, ovaj recept je idealan.

Potrebno je: 30 ml maslinovog ulja, po jednu kap eteričnog ulja citronele, eukaliptus, metvica, stablo čaja, mirta i čempres.

Sve sastojke pomiješajte u staklenku, dodajte malo vode i promiješajte - samo pazite da smjesu ne držite blizu očiju, čak ni dok je pravite.

Osim toga, u kuću možete unijeti jednu od sljedećih biljaka, dokazano je da tjeraju insekte iz kuće: bosiljak, ružmarin, lavanda, matičnjak...