Već smo i kalendarski ušli u proljetno doba godine, a nećemo se ni okrenuti doći će ljeto.

Proljeće je razdoblje u kojem donosimo odluke, mijenjamo garderobu i počinjemo više voditi brigu o našem zdravlju, piše Fashion.hr.

Ključne stavke za zdravlje su tjelovježba, ne nužno aktivno vježbanje već hodanje, rekreacija koja nam odgovara i provođenje vremena za zraku. Druga stavka koja je također vrlo važna je prehrana.

Danas se lako zdravo hraniti jer je pregršt dobre ponude koja nas okružuje. U svemu tome je bitno da smo zadovoljni i sretni s namirnicama koje jedemo, a kako bi nam se organizam pravilno očistio, ključno je tijekom godine napraviti dva puta detox.

Kada govorimo o detoxu, vrlo važno je prije istoga savjetovati se s liječnikom jer nije svima isto zdravstveno stanje.

No, sastojak koji se pokazao odličnim u smislu čišćenja organizma od toksina, a samim tim i gubitkom kilograma je kurkuma.

Kurkuma je jedna od najistraženijih biljaka na svijetu, a prati je glas kao jednu od najljekovitije biljke na svijetu.

Smatra se kako ima antivirusna, antikancerogena i protuupalna svojstva zahvaljujući kurkuminu, aktivnom sastojku kurkume koji je zaslužan za sva njena ljekovita svojstva.

Osim toga, ova ljekovita biljka sadrži brojne vitamine koji su potrebni čovjekovom organizmu. Najčešće je koristimo u obliku začina koji izgleda kao prah, a dnevna doza kurkume koja se preporučuje je 3 miligrama po kilogramu tjelesne težine.

Da bi nam crijeva bila aktivnija i naš organizam izbacivao toksine, potrebno je svaki dan popiti smoothie koji se sastoji od 2 naranče, limuna, jabuke, malene žličice kurkume u prahu i žličice meda.

Sve sastojke smiksajte u blenderu, zatim procijedite sok kroz sito. Ovaj ljekoviti sok pomoći će vam u borbi sporog metabolizma, pomoći u procesu čišćenja organizma i s ostalom zdravom prehranom omogućiti da na pravilan način izgubite kilograme.

Kada je riječ o detoxu od više dana, tu svakako preporučujemo savjetovanje sa strukom jer je svaki organizam različit, no oni koji dobiju odobrenje mogu napraviti čišćenje organizma pomoću ovog zdravog napitka od više dana i tako u potpunosti izbaciti toksine iz tijela.