Postupajući tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenih Bojana Stankovića (1998) i Miloša Bajića (1999) iz Banjaluke, zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske stavio je prijedlog za određivanje pritvora Okružnom sudu u Banja Luci, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je priopćeno iz banjalučkog Okružnog javnog tužiteljstva, pritvor je predložen zbog postojanja osnovane sumnje da su zajedno sa dvije nepoznate osobe počinili krivično djelo razbojništvo.

"Osumnjičeni su prilikom vršenja službene dužnosti, 7. studenog, oko 23 sata, na autobusnoj stanici u ulici Braće Podgornika, u Banja Luci, iz bašte UO 'Soledar', izveli skupinu od oko 15 migranata, nakon čega su četiri migranta izdvojili iz grupe, odveli u pravcu željezničke stanice, te tom prilikom zajedno sa dvije NN osobe, od kojih je jedna NN osoba bila naoružana (automatskom puškom), oštećene pretresli i od istih oduzeli i prisvojili novac u iznosu od oko 700 eura", navode iz tužiteljstva.

Tužitelj je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudac za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.