Čak 40 tona težak grbavi kit izronio je i poklopio kajak s dvoje britanskih turista u Kaliforniji te ih povukao sa sobom ispod površine mora. Incident se dogodio u zaljevu Monterey u Kaliforniji, a dvoje turista je na svu sreću prošlo bez ogrebotine, iako snimka, koju prenosimo, izgleda kao da im nema spasa.

Svjedoci događaja pomislili su na najgore dok su im Tom Mustill i Charlotte Kinloch, par iz Londona, nestali iz vida pod naletom ogromnog kita. Zapravo, jedina šteta koja je napravljena jest mala udubina na boku kajaka.

"Bio je to osjećaj kao da nas je pogodila lavina ili da je autobus pao na nas", rekla je Kinloch za Telegraph. Njezin partner još uvijek ne može vjerovati što su preživjeli i da mogu o tome pričati.

"Sjećam se kad smo izronili nazad na površinu, da sam se pitao kako to da još nisam mrtav. Možda imam puno ozljeda ali sam u šoku pa ih ne osjećam? Tad sam vidio Charlotte pa sam pomislio kako to da niti ona nije mrtva?", ispričao je Mustill.
Sean Furey, vodič koji je par iz Londona vodio rutom blizu obale, naglasio je kako je događaj u kojem kit prevrće kajak nešto za što on nikad nije čuo. Njegova agencija otkazala je sve kajak rute zaljevom zbog kitova.

Pogledajte snimku.