Otvaranjem izložbe "Neizlagana djela Virgilia Nevjestića" u Galeriji Kulturno-informativnog centra (KIC) u Tomislavgradu u petak je započela Duhovno- kulturna manifestacija "Dani svetog Nikole Tavelića".   

Izložbu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović koji je kazao kako se radi o jednom velikom i vrsnom umjetniku koji je svojim djelima i radom pridonio da Tomislavgrad uistinu bude prepoznatljiv na mapi svijeta kao jedno kulturno umjetničko odredište. 

Na otvaranju izložbe pročitana je također recenzija hrvatskog povjesničara umjetnosti i likovnog kritičara Stanka Špoljarića u kojoj stoji kako je Virgilije u svom impresivnom opusu satkanom od dominantnog grafičkog segmenta i slikama na papiru i platnu izgradio osebujne stilistike intrigantne figuracije. 

- Za ovu izložbu ustupljeno je pedesetak djela od čega najviše grafika i nešto ulja, a tu su također i četiri njegova ciklusa s pjesmama, a sve se nalazi u vlasništvu Franjevačke galeriji iz Širokog Brijega -  kazala je u izjavi za Fenu Ravnateljica KIC-a Danijela Papić.   

Inače, Virgilije Nevjestić rodio se 1935. godine u Kolu pored Tomislavgrada. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1963. godine, a završio je specijalni odjel za grafiku 1966. godine. Od 1968. godine do svoje smrti 2009. godine živio je u Parizu.  Izdao je mape grafika, te oslikao književna izdanja pjesama A. B. Šimića, D. Tadijanovića, S. Čuića, Mile Pešorde i C. Baudelairea.