Ako vam je vaš uobičajeni način bojenja jaja dosadio i ove godine želite isprobati nešto novo i drukčije, možda će vam se svidjeti tri tehnike ukrašavanja koje donosimo u nastavku.

Rezultat svake od njih predivne su pisanice u nježnim pastelnim bojama u kombinaciji s neodoljivim detaljima, prenosi Zadovoljna.hr.

Prvi je korak kod svih triju tehnika to da pomoću kista obojite jaja u pastelne boje. Mi smo koristili akrilne boje, ali ako želite, možete koristiti i obične boje za jaja. U tom slučaju imajte na umu da će boja biti slabijeg intenziteta.

Jaja ostavite da se osuše, a nakon toga bacite se na ukrašavanje na jedan od triju načina.

Pisanice s pastelnim bojama u kombinaciji sa zlatnim listićima

Za ovu tehniku bit će vam potrebni:

zlatni listići
ljepilo za decoupage

Izrada

Dijelove pisanice koje želite ukrasiti zlatnim listićima premažite ljepilom. Na premazane dijelove prstima utapkajte komadiće zlatnih listića. Prije stavljanja jaja u košaru ostavite ih da se posuše, najbolje u kutiju za jaja.

Pastelne pisanice sa šarenim mrvicama

Za ovu tehniku bit će vam potrebni:

jestive dekorativne mrvice
ljepilo za decoupage

Izrada

Dio jaja koji želite prekriti mrvicama namažite ljepilom i zatim ga uvaljajte u mrvice. Mrvicama možete prekriti cijelo jaje ili jedan dio.

Pisanice sa zlatnim printom na jajima pomoću folije sa zračnim jastučićima

Za ovu tehniku bit će vam potrebni:

folija sa zračnim jastučićima
zlatna akrilna boja

Izrada

Foliju sa zračnim jastučićima premažite zlatnom akrilnom bojom, a onda jaje valjajte po obojenom dijelu kako bi na njemu ostali zlatni tragovi. Jaja ukrašena na ova tri načina nemojte jesti. Ona su tu da budu savršen ukras za Uskrs.

Piše: Zadovoljna.hr