Istraživači na Boston University School of Medicine vrlo su zabrinuti zbog negativnog učinka pametnih telefona i tableta na malu djecu. Prilikom istraživanja, došli su do zaključka kako pametne telefone i tablete ne treba davati djeci da se „smire“ i na taj način ih staviti pod kontrolu tehnike.

Korištenje tih uređaja može otežati djetetovu sposobnost samokontrole te imati negativan utjecaj na razvoj djece i njihovo ponašanje. Posebno se spominje problem u vezi socijalno-emocionalnog razvoja.

Jenny Radesky i njezin tim objavili su istraživanje u časopisu Journal of American Academy of Pediatrics, a Jenny Radesky pozvala je roditelje da rade s djecom na uspostavljanju izravne interakcije s njihovim vršnjacima, a ne s „pametnim“ uređajima.

Puno bolje je da slažu kocke nego da se igraju s gadgetima, jer tako razvijaju osjetilne i vizualno-motoričke sposobnosti koje su važne za učenje i primjenu matematike i znanosti.

Zato, ako imate dijete, otiđite s njime van, bacite sve te uređaje iz njegovih ruku i uživajte u snijegu i suncu. Gradite snjegovića, loptajte se i gradite kule od pijeska... ili snijega.

ictbusiness.info