Pacijentici J. Holub iz Sarajeva na Klinici za abdominalnu kirurgiju KCUS, prošlog tjedna odstranjen je tumor težine 11,4 kilograma.

Tumor se nalazio u trbuhu. Po riječima prim. dr. Jusufa Šabanovića, šefa Klinike za abdominalnu kirurgiju KCUS-a i vođe operativnog tima, riječ je o vrhunskoj operaciji koja se može uraditi samo u velikim medicinskim centrima kao što je KCUS. ''Ovo je jedan od najvećih retroperitonealnih tumora koje smo ikada vidjeli na našoj Klinici.

Operacija je bila komplicirana i trajala šest i pol sati. Nažalost, pacijentici smo morali odstraniti i desni bubreg, koji je tumor zahvatio. Uspjeli smo joj spasiti crijeva, a dijelom smo resecirali i dijafragmu. Još je rani postoperativni tijek, ali pacijentica je prešla s intenzivne njege na odjel i osjeća se dobro'', rekao je prim. dr. Šabanović.

U timu su sudjelovali prim. dr. Šabanović, dr. Igor Gavrić, dr. Samir Muhović, dr. Edin Kulović i medicinske sestre i instrumentari. Kako kaže Holub, medicinski tim na čelu saprim. dr. Šabanovićem učinio je čudo i sve je prošlo u skladu s očekivanim tijekom.

''Ovaj operativni zahvat trebala sam uraditi u jednoj privatnoj klinici, ali sam se predomislila i odlučila za KCUS. Od svojih poznanika čula sam da ovdje rade profesionalni i stručni doktori. Sretna sam da i mi u Sarajevu imamo vrhunske doktore te da ne moramo ići izvan granica BiH, jer smo svi prestrašeni raznim pričama koje čujemo u javnosti, a koje očigledno nisu točne'', pojasnila je Holub, priopćeno je iz Press KCUS-a.