Mercedes je na CES-u i sajmu automobila u Detroitu predstavio svoje viđenje budućnosti, točnije rečeno, ne viđenje već sasvim funkcionalan proizvod.

Naziva F 015, Mercedesov je automobil spoj vrhunskog dizajna, tehnologije i budućnosti, a iz samo kompanije kažu "Ovo je automobil za istraživanje, a ne koncept".

Automobil koji sam vozi, nije tako daleka budućnost, a iako neki predviđaju ovakve automobile već 2020. godine, izgleda kako će se ova tehnologija komercijalizirati 2030. godine, barem ako je vjerovati Mercedesu. Iako ovaj automobil još uvijek nema dozvolu za vožnju cestama, kompanija ima još dosta posla oko usavršavanja i prilagođavanju zakonima, piše Zimo.hr.

Nećemo ulaziti u same detalje oko automobila, jer je Verge napravio prilično opširan članak, a i sami video uradci ispod govore za sebe. Neizbježno je da ćemo u vrlo bliskoj budućnosti posjedovati automobile, bilo da će oni biti u našem vlasništvu ili "javni", odnosno kako se prognozira, ljudi neće posjedovati automobil, ali će ga moći pozvati kad će ga zatrebati.