Davor Dragičević doveden je jutros oko osam sati u zgradu Okružnog tužiteljstva u Banjoj Luci, a nakon što je jučer priveden zbog, kako je naveo MUP RS, kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti.

Dragičevića se tereti za kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti zbog navodnih prijetnji ministru unutarnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču 17. prosinca ispred zgrade Vlade RS.

Dragičević je prilikom ulaska u zgradu Okružnog tužiteljstva Banja Luka, gdje će biti procesuiran, uzvikivao: "Pravda za Davida!"

Prosvjed ispred zgrade

Ispred zgrade Dragičevića je ispratilo nekoliko osoba iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida" koji su mu pružili podršku. Dragičević inače tvrdi da je vrh MUP-a RS umiješan u ubojstvo njegovog sina Davida.

Podsjetimo, njegovo jučerašnje hapšenje izazvalo je prosvjed na banjalučkom Trgu Krajine prilikom čega je uhićeno više osoba, a među kojima su bili i istaknuti opozicionari u ovom bh. entitetu.

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske je centar Banje Luke pod kontrolom držalo uz pomoć specijalnih jedinica za podršku, a vrhunac se dogodio prilikom uklanjanja Davidove fotografije i svijeća s Trga Krajine, zajedno s Dragičevićevim automobilom.

Prosvjedi zbog hapšenja Davora Dragičevića održani su i u Sarajevu ispred Zemaljskog muzeja BiH. Stotinjak građana je nakratko i blokiralo ulicu Zmaja od Bosne.