Član grupe "Pravda za Davida" Ozren Perduv tvrdi da nisu u kontaktu sa Davorom Dragičevićem, ali da će nastaviti s okupljanima u Banjoj Luci i tražiti istinu i pravdu u vezi sa stradanjem mladića Davida Dragičevića.

Kaže da policija treba da navede gdje je Davor Dragičević, za kojim su raspisali potragu nakon 30. prosinca, a da oni ostaju uz njega te će se i u narednom periodu okupljati mirno ispred pravoslavne crkve u centru Banje Luke, jer im je to zabranjeno na drugim lokacijama.

Na današnjoj konferenciji za novinare zatražili su da se pažnja vrati na traženje odgovora na pitanja tko je ubio Davida Dragičevića (21) i, kako kaže, na to zašto se krije istina.

Komentirajući to što je član grupe "Pravda za Davida" Aleksandar Gluvić osuđen u Osnovnom sudu u Banjoj Luci na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 250 maraka zbog prekršaja prilikom prosvjeda od 30. prosincau Banjaluci, Perduv je rekao da koliko on zna Gluvić je priznao krivicu i time i dobio određenu presudu.

Odvjetnici će, kaže, razmotri slučaj kako bi vidjeli što mogu uraditi u tom slučaju.

Tvrde da je ono što se događalo 25. prosinca 2018. godine od policije na glavnom banjalučkom trgu upotrijebljeno isključivo kako bi se fokus sa ubojstva Davida Dragičevića prebacio na Davora Dragičevića i grupu "Pravda za Davida", kao i "probleme koje oni navodno izazivaju".

''Skup koji je bio najavljen za 30. prosinac nije bio u organizaciji Pokreta 'Pravda za Davida', već skupine građana koji su htjeli dati podršku obitelji i Pokretu u traženju istine o ubojstvu. Vrlo smo svjesni toga da su našu iskrenu borbu za pravdu pojedinci iskoristili na najgori mogući način, sa željom da ostvare neke svoje planove i ciljeve koji se kose sa mirnim i dostojanstvenim putem Pokreta'', naveli su u priopćenju "Pravde za Davida".