Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Livna Luke Čelana, a u organizaciji ženskih članica Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije (GSS HBŽ) u nedjelju je priređen događaj pod nazivom "100 žena na Kamešnici".

Tim povodom organiziran je uspon za ženske ljubitelje planinarenja na najveću livanjsku planinu Kamešnicu uz osiguranje članova GSS HBŽ i vodiča.

Kako je za Fenu kazala jedna od članica GSS HBŽ Jelena Bobetić, u jutarnjim satima za sve planinarke i ljubitelje planinskog krajolika bio je osiguran autobusni prijevoz do livanjskog naselja Podgradina nakon čega je za sve njih uslijedio organizirani uspon do prve njihove postaje - Pešino vrilo (1400 mn/v) gdje ih je čekala okrijepa uz šalicu kave ili čaja.

Druga postaja za one najhrabrije bio je sam vrh na Kamešnici zvani Konj (1856 mn/v).

Ovaj uspon je najavljen kao događaj humanitarnog karaktera tako što su se na polaznoj točki za planinarenje dijelile majice po simboličnoj cijeni, a sav prihod će biti namjenjen u humanitarne svrhe.

"Po prodanim majicama možemo zaključiti da se usponu na Kamešnicu odazvalo oko 250 učesnica s područja ove i susjednih županija, a na odziv su pristigle također planinarke iz susjedne nam Hrvatske", kazala je Bobetić