Povodom Međunarodnog dana mladih, novinarka N1 televizije u ponedjeljak je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu napravila anketu, a odgovori jedne atraktivne mlade crnke postali su pravi hit na Twitteru. Iako je na početku ustvrdila da je politika "danas živi lopovluk", izjavama koje su uslijedile pokazala je da u isti taj lopovluk želi i ući - čim završi fakultet.

"Smatrate li da su mladi u Hrvatskoj politički obrazovani?" počela je s pitanjima novinarka. "Nisu. Politika je danas čisti lopovluk, po meni. Država je prelijepa, a pokradena je jako puno i mislim da je to veliki problem današnjice", odgovorila je djevojka.
 


"Kako vi iskorištavate svoje mladenačke potencijale?" nastavila je novinarka, a djevojka je odgovorila: "Obrazovanjem, pokušavam da se što više obrazujem i jezici što više, što je broj jedan, jer danas bez jezika si vrlo neobrazovan." Zatim je otkrila da studira javnu upravu, a onda je njezino očitovanje krenulo u sasvim drugom smjeru. 

"Da, zaposlila bih se u državnu firmu, kod svoga Bandića”, odgovorila je djevojka na pitanje misli li nakon diplome u privatni ili državni sektor. "Pa dobro, ja Bandića stvarno uvažavam kao osobu jer mislim da je doprinio gradu. Nema čovjeka koji jednostavno nije bar nešto pokrao u državi, ali smatram da je Bandić dosta uložio u ovu državu. Tako da bih se htjela kod njega nekako zaposliti danas, sutra, kad završim fakultet", objasnila je djevojka.

"Je l' to ona stara - ukrao je, ali je svima dao", upitala ju je novinarka, s čim se djevojka složila. Priznala je i da će na predsjedničkim izborima glasati za Kolindu Grabar-Kitarović jer je "na strani žena", a zanimljiv je i odgovor na pitanje kako potaknuti mlade da se više uključe u politiku.

"Čitanjem. Ništa više nego čitanje. Da su više nekako na tim, ajmo reći ovaj, Instagram je dosta aktivan i te gluposti, tako smatram da se vijesti više trebaju gledati, da se čitanjem treba malo taj, ajmo reći, vokabular više povisiti", rekla je djevojka i priznala da čita "svašta, od romantike do drama, nema tu pravila".