Ako ste u potrazi za nekim novim, a sasvim prirodnim načinom bojenja jaja, možda vam se svidi prijedlog koji donosimo u nastavku.

Bojenje jaja sodom bikarbonom, bojama za hranu i octom istovremeno je jednostavan i zabavan način, a posebno će se svidjeti klincima.

Sve što trebate za ovaj zabavni pothvat jesu bijela jaja i nekoliko lako dostupnih sastojaka i rekvizita, a rezultat su šarene, baš jedinstvene pisanice, piše Zadovoljna.hr.

Bojenje jaja sodom i octom – sastojci:

- bijela jaja
- boje za hranu
- soda bikarbona
- ocat

Dodatno:

- kalup za muffine
- drveni štapić (za miješanje sode, boje i vode)
- kist
- posudice (za miješanje sode, boje i vode)

Bojenje jaja sodom i octom – priprema:

Za ovaj način ukrašavanja pisanica potrebna su bijela jaja kako bi boja došla do izražaja. Ako nemate bijela jaja, možete ih jednostavno izbijeliti kuhajući ih u jednakom omjeru vode i octa. U tom će se postupku stvoriti pjena, koju jednostavno uklonite, a jaja potom isperite u hladnoj vodi.

Kad imamo bijela jaja, postupak je doista jednostavan i zabavan.

U posudice stavite žlicu sode bikarbone, nekoliko kapi boje za hranu i žličicu vode. Trebali biste dobiti gustu smjesu nalik pasti, baš kao što je prikazano u videu.

Jaja stavite u kalup za muffine pa kistom pažljivo nanesite pastu. Ostavite jaja nekoliko minuta kako bi se boja primila, a zatim ih prelijte octom. Dogodit će se zabavna reakcija, odnosno jaja će se početi pjeniti i poprimit će nepravilne šare.

Na samome kraju isperite jaja pod mlazom hladne vode.